No Remorse a Paul Burnley

paul_01

See Biography of No remorse in english here

Vzhledem k tomu, že údajná historie kapely není úplně přesná (věci týkající se osoby Paul Burnley), tak prozatím přinášíme výrok člena stále hrající kapely No Remorse: „Paul Burnley byl z No Remorse vyhozen před mnoha lety. Důvodem bylo, že se objevil v televizi, kde veřejně odsoudil své názory.“ V budoucnu přineseme přímo rozhovor s lidmi, kteří kapelu založili a stále jsou hrajícími členy.

No Remorse byla WP britská rocková skupina, která vznikla v roce 1986. Původní zpěvák kapely ji opustil hned poté, co byla založena a nahradil ho Paul Burnley (narozen jako Paul Bellany) pseudonym spojován s jeho vlastní kapelou Public Enemy.

V roce 1988 vydali své debutové album „This Time The World“. The Jewish Chronicle prohlásilo, že to „bylo největší zlo, které kdy bylo nahráno“. O rok později, po změně nahrávací společnosti (od Rebelles Europeens k Rock-O-Rama), nahráli album „See you in Valhalla“.

V roce 1989 nahráli alba „The New Stormtrooper“ a „Blood against Gold“. Ten samý rok, Paul Burnley nahrál album „There’s Only One Public Enemy“ se svým sólovým projektem Public Enemy. Následující rok Public Enemy vydalo album „Our Weapon is Truth“.

no remorse69

V roce 1990 bylo oficiálně vydáno album „Blood against Gold“ a bylo to poprvé, kdy se No Remorse představili ve Spojených státech amerických. Poprvé v Ottawě v Kanadě a poté jako jako podpůrná kapela na Aryan Fest v Oklahomě. Jejich představení bylo zaznamenáno díky White Aryan Resistance a později vysíláno přes kabelovou televizi po celých Spojených státech.

No Remorse-This Land is Ours-Frontcover
V roce 1991 No Remorse uspořádali koncert v Braniborsku v Něměcku, kde zažili asi největší dav vůbec. Později, ten samý rok, se ke kapele připojil australský hudebník Nigel Brown (White Lightning, Celtic Warrior, Ravens Wing, Wolfseye).

V roce 1992 byl naplánován koncert No Remorse ve Španělsku s velšskou kapelou Violent Storm. Když dorazili do Španělska, zjistili, že všichni členové Violent Storm, kromě zpěváka, tragicky zahynuli. Koncert se proto odehrál jako čest jejich památce.

Dále v roce 1992 doprovázeli švédskou kapelu Dirlewanger na festivalu v Braniborsku. V září putovali s Dirlewanger do Kalifornie, kde spolu nahráli album „Dessert Storm“.

V roce 1993 se No Remorse představili jako první zahraniční WP/RAC kapela v České republice. Také vystoupili v Polsku s domácí kapelou Konkwista 88. Při automobilové nehode, 24. září 1993 zemřel zpěvák kapely Skrewdriver, Ian Stuart. V listopadu hráli v Londýně a na jeho počest představili píseň „The Flame That Never Dies“.

violentstorm1V dubnu 1994 byl nahrán „Farewell Ian Stuart“ a podepsali smlouvu s nahrávacími společnostmi Movement Records a Nordland Records. Pod Nordland records nahráli album „Under The Gods“ a pod Movement Records album „Skinhead Army“. V tom samém roce se také představili na velkém festivalu s názvem: „A Tribute to Ian Stuart“, společně s Bound For Glory, Centurion, Rahowa a Berserkr. Ten večer, při odchodu z koncertu, byl u čerpací stanice zavražděn zpěvák americké kapely Nordic Thunder, Joe Rowan.

V roce 1995 Nordland Records vydali album „Under The Gods“ a Resistance Records „The Best of No Remorse“. Movement Records se potýkal s ekonomickými problemy a tak prodali práva na „European Skinhead Army“ Nordlandu. Paul Burnley se objevil v dokumentu „World of skinheads“ , který reprezentoval různé strany a politické aspekty skinheadské subkultury.

V roce 1996 Paul Burnley v doprovodu švédské kapely „Swastika“ nahrál album s názvem „Kindred Spirit Carry the Flame“. Bylo vydáno album „The Winning Hand“, což byla přejmenovaná verze „European Skinhead Army“. Krome výše uvedených nahrávek se No Remorse objevili na několika projektech a kompilacích.

big_joe

 
1. listopadu 1996, deset let poté, co No Remorse vznikla, se Paul Burnely rozhodl, že opustí kapelu. Současně s tím vznikla nová kapela pod názvem No Remorse s Big Jacko jako zpěvákem. Vydali album „Barbecue in Rostok“, ale kvalita nahrávky byla mnohem horší než předchozí produkce kapely. S různymi výpadky kapela fungovala i v následujících letech, ale mnoho lidí věřilo, že historie No Remorse skončila s jeho frotmanem.

V roce 1999, po éře No Remorse, vydal Paul Burnley společně s Nigel Brownem CD s názvem „No Fear – Still got the Power“.

Paul Burnely napsal knihu „Nazi Rock star“, o životě Iana Stuarta a Skrewdriveru. Kniha byla vyrobena švédským Midgard records v roce 2002 a Paul Burnley ji napsal pod pseudonymem Paul London.

V následujících letech zmizel Burnley ze scény. V současné době ho můžete vidět zpívat fotbalové písně o Chelsea F.C.

1528748_orig

Paul Burnley dnes:

Diskografie

1987 – Demo – vlastní produkce – MC
1987 – This time the world – ??? – Demo MC

1988 – This Time The World – Rebelles Européens – RE 33 04 88 – LP

1989 – Blood against gold – ROR – LP
1989 – See you in Valhalla / Take what’s ours – Street Rock`N`Roll – SR 008 – 7″ EP single
1989 – Son of Odin / Daily news – Street Rock`N`Roll – SR 009 – 7″ EP single
1989 – The New Stormtroopers / No more brother’s war – Street Rock`N`Roll – SR 020 – 7″ single EP
1989 – See you in Valhalla – RAC Records – RAC 5 – UK – LP
1989 – Smash The Reds – Rebelles Européens – RE 45 12 89 – 7″ single
1989 – The New Storm Troopers – RAC Records – RAC 8 – LP – UK
1989 – Time Will Tell – Rebelles Européens – RE 45 11 89 – 7″ single

1989 – Blood Against Gold – RAC Records – RAC 9 – LP – UK

1990 – We Rise Again / Fate dictator – Street Rock’n’Roll – SR 032 – 7″ single

1991 – Blood Against Gold – Rock-O-Rama Records – RCD 118 – CD

1992 – Demo 92 – ??? – MC
1992 – This Time The World – Rebelles Européens – RE CD 04 92 – CD

1994 – Farewell Ian Stuart, A Tribute By No Remorse – Motstånd 88 / Nordland Records – CD003 – Sweden – miniCD
1994 – The winning hand – Nordland Records – 88CD013 – CD
1994 – Under the gods – Nordland Records – 88CD006 – CD

1995 – Best of No Remorse – Resistance Records – CNR-002A – USA – CD

1998 – Heroes Never Die – Destiny Records – DSR 0811 – Germany – CD

1999 – Rare Remorse – Midgard Records – MIDCD013 – Sweden – CD

2000 – This land is ours – Nordland Records – NORCD 001 – Germany – CD

2001 – Shadow of Death – Nordland Records – NORCD 007 – Germany – CD
2002 – See You In Valhalla – No Remorse Records – CD

???? – The New Storm Troopers – No Remorse Records – NRCD03 – CD

???? – Farewell Ian Stuart – White is Back Records – LP

???? – Son Of Odin Bootleg – Nordland Records – NO 1 – Germany

Bootlegs

1995 – This time the world – Last Resort Records – Sweden – CD – bootleg

???? – Son Of Odin – Bootboy Records – ???? – bootleg

2012 – No Remorse – Rarities – Blood & Honour USA Records – bootleg

Live Albums

2000 – No Remorse & Svastika – We play for you – Midgard Records – CD

???? – Live at Aryan Fest 1990 – Oklahoma, USA. – ??? – ??

1987 – Live London RAC – 27.08.87

Split

1992 – No Remorse & Dirlewanger – Desert Storm – Rebelles Européens – RE 33 40 92 – LP

1993 – No Remorse & Buldok – First strike (Live) – Bohemia Hammer Skinheads – MC

1994 – No Remorse & Svastika – We play for you (live) – Nordland Records – 88CD004 – Sweden – CD

1996 – No Remorse & Division S – Live in Brandenburg 1992 – NS Records – CD20 – Germany – CD

???? – No Remorse & Freikorps – Live 1994 / Live 1987-1992 – ??? – CD

Samplers

… nach 30 Jahren – Lieder aus der RAC-Ära – Teil 2 (11. Crusader)
100 Birthday – Anniversaire – Rebelles Européens – RE 33 16 89 LP and WLCD03 1995 – (10. Six Million Lies)
Project Tribute to Skrewdriver – Resistance Records – (08. The flame that never Dies, 34. Farewell Ian Stuart)
Alte Zeiten Kapitel 1 (10. Invisible empire)
Best of Nordland (02. Farewell Ian Stuart, 14. Play the winning hand)
Best of NS Records – Vol. II (18. This time the world, 19. Smash the Reds)
Blood & Honour – Britain awake! (03. See you in Valhalla)
1988 – Debout! – Volume 2 – Rebelles Européens – RE 33 06 88 – (08. The Sword of Defiance, instrumental)
Deutschland erwache (17. We fly the swastika, 30. Deutschland your Time has come)
1988 – Gods Of War – Volume 1 – White Power 004 – (01. Shadow of Death, 02. White Pride,

1989 – Gods Of War – Volume 2 – White Power 007 – (11. No Freedom, 12. Backstabber)
1990 – Gods Of War – Volume 3 – White Power 010 – (05. We`re back again, 06. Up 2.3.4.)

1991 – Gods Of War – Volume 4 – White Power 013 – (21. Last Train To Freedom)
Ian Stuart – Rest in Peace (02. The flame that never Dies)
Leaderless Resistance – MSR Productions – (01. & Paul Burnley – Invisible Empire, 02. & Paul Burnley – We fly the swastika)
NS-Sampler – Vol. 21 (05. Deutschland, 15. Marching on)
Resistance Greatest Hits (04. Son of Odin)
Rock Nord Kollektions CD – 2/1999 (07. See you in Valhalla)
Rock Nord Kollektions CD – 2003 (05. See you in Walhalla)
Rock Nord Kollektions CD – 2006 (11. Play the winning hand)
Solidarität (17. Farewell Ian Stuart)
This is War (13. White Country, 04. Race Traitor)
1995 – White Pride World Wide – Volume 2 – Nordland Records – 88CD007 (disc says 88CD008) (11. Deutschland, 12. Adolf Hitler, 13. We fly the Swastika)
White Resistance – Vol. 1 (04. Robert Matthews)
White Resistance – Vol. 2 (18. Invisible Empire, 19. We fly the Swastika)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *